lunes, 17 de mayo de 2010

13/05/2010 Expo. Nuria+Maria

Avui la Maria i la Nuria ens han fet l'exposició sobre un fragment del llibre dels ens de Vidre. Per fer-ho ens han fet seure en rotllana a terra i han ambientat l'aula amb les 3 bessones.
Per començar, ens han llegit el fragment que havien escollit sobre els respecte a les diferències individuals a l'aula. Ens hem dividit en 3 grups, i cada grup tenia el ninot d'una bessona amb un problema diferent: una nenaamb el braç enguixat el dia que li tocava fer psicomotricitat, un alumne nouvingut i una alumna celíaca el dia que es celebrava un aniversari amb pastíssos. Hem hagut de pensar com resoldriem aquest problema, és a dir, que faríem nosaltres aquell dia a l'aula i , per tant, hem hagut d'adaptar les activitats a l'aula. Després ens han plantejat als mateixos grups altres situacions que haviem de representar per tal que la resta de companys endevinés de quina situació es tractava: una nena que no volia anar a l'escola perquè no havia dormit bé, una altra nena enfada perquè els seus pares s'estaven divorciant i una nena que no volia jugar perquè estava enfadada amb el seu germà recent nascut perquè distreia l'atenció dels pares i les joguines.
A partir de tot això hem pogut concloure que darrere de qualsevol actitud dels nens, ens volen dir alguna cosa, i és la seva manera de fer-ho. És clar que no sempre serà així però a les nostres aules coneixerem els nens i podrem identificar quan realment necessiten alguna cosa. Finalment, han utilitzat al llarg de l'exposició les 3 bessones per reflectir el que hem pogut concloure: les 3 son iguals però en realitat ben diferents.
Per acabar la classe l'Anna ens ha explicat la seva escapada a República Dominicana i hem estat parlant de la realitat que es viu allà. Tots som conscients del què passa a diferents parts del món però ens hi parem a pensar poc: aules de 75 nens, no hi ha recursos, anar a l'escola no és habitual, prostitució infantil... esperem que a poc a poc les coses canviin.


=)

No hay comentarios:

Publicar un comentario