domingo, 9 de mayo de 2010

06/05/2010 Expo. Cristina+Laia

La exposició que han realitzat avui la Cristina i la Laia ha estat a l'aire lliure. Per començar ens han llegit una sèrie de frases que han triat elles al llarg del llibre. Tot seguit, han proposat 3 jocs simultanis en els quals aniriem rotant: el primer joc tractava que un component imitava a algú de la classe o algun profesor però només amb mímica, i els altres havien d'endevinar qui era. En el segon joc hi havia un mural amb aquareles i colors i ens haviem de dibuixar a nosaltres mateixes. I en el tercer joc hi havia dos cubells grans en els quals podies fer bombolles gegants! El més divertit, ha estat aquest últim.
Un cop totes haviem passat pel tres jocs, ens hem assegut per tal d'ennumerar, amb l'ajuda de la Laia i la Cristina, un seguit de característiques de com ens haviem sentit i dels pròpis jocs:
- Ens hem sentit bé
- Hem estat com nens
- Les bombolles totes són iguals, però alhora diferents (com les persones)
- El joc d'imitar hem pogut comprovar com ens veuen els altres
- En el joc del dibuix hem representat com ens veiem nosaltres mateixos.
Després d'aquest moment de reflexió hem entès que les frases que ens havien llegit al començament tenien relació amb com es veu el Pau a ell mateix i com el veuen els altres, i que al llarg del llibre es veu com les dues visions no tenen res a veure.
En acabar hem entrat a la classe i la Patrici ha aprofitat per explicar-nos les carcaterístiques del joc:
- implica diversió i socialització
- educa
- provoca satisfacció
- fa conèixer el pròpi cos, les seves limitacions i possibilitats
- afavoreix la interiorització de pautes i normes de comportament
- permet treballar situacions determinades (sobretot conceptes abstractes)que d'altra manera seria molt complicat de treballar. Ex: gelosia.
I després ens ha proposat uns jocs molt divertits que ens han fet començar el dia amb un somriure: el primer joc hem hagut d'escriure 3 frases en un paper (2 que fóssin veritat i una que fós mentida) sense que ningu ens ho veies, i li hem donat a la Patricia. A continuació les ha anat llegint en veu alta i havíem d'endevinar qui les havia escrit i quina era la frase que era mentida, tot i que només teniem 3 oportunitats. Ha estat molt divertit. El segon joc ha estat el director d'orquestra, al què ja havia jugat altres vegades.

=)

No hay comentarios:

Publicar un comentario