domingo, 7 de marzo de 2010

23/02/2010 Primer dia a Can Fabra!!

Avui per primer dia hem anat a Can Fabra. Ens han explicat que tots els dimarts faran racons matemàtics i així podran aprofitar que tenen la nostra ajuda. Els diferents racons són:
- Geometria
- Seriació
- Estadística
- Mesures
- Numeració
Hem decidit que cadascuna anirà a un racó diferent cada dia, per poder conèixer-los tots. Jo he començat per seriació.
Per fer els grups de nens que aniran cada dia a un racó diferent tenen un mural a partir del qual fan els diferents grups. L'escola Can Fabra està formada per 3 classes de P-3 així que van decidir que a cada racó hi hauria representants de les 3 classes (al voltant de 5 nens/es de cada classe). Per diferenciar-los, cada membre del grup té una pinça del mateix colot, de manera que així tenen controlats els grups.
En el meu cas seriació) hem treballat a partir de 3 activitats simultànies. En una taula tenien uns cartronets dividits en diferents colors (formant una sèrie) i els nens havien d'enganxar pinces del mateix color que hi havia al cartró.
En una altra taula tenien el típic joc de pius. Cada nen tenia una plataforma amb forats on havien d'encaixar els pius de diferents colors. La mestra els hi deia 2 colors i havien d'anar-los combinant per formar una sèrie.
Per últim, hi havia una taula amb àbacs. Cada nen tenia un àbac format per tres barres. La mestra els hi posava a sota un cartó on indicava el color i el nombre de figures que havien d'introduïr a cada barra.
Cal dir que abans de començar cada activitat, els nens tenien 5 minuts per jugar lliurement, i que després cada activitat durava al voltant de 10 minuts. En acabar rotaven per tal de fer els 3 exercicis de seriació.
Quan han acabat tots els grups, tots els nens han tornat a les seves classes per tornar les pinces al seu lloc i començar a esmorzar.
Primer dia geniaal!! =)

No hay comentarios:

Publicar un comentario