lunes, 19 de abril de 2010

13/04/2010 estadística!!

Avui he anat a l'escola Can Fabra de nou a realitzar els tallers matemàtics. He estat al taller d'estadística, i m'ha semblat el més difícil de tots!! En els que he estat fins ara he vist com els nens seguien les activitats, però en aquest els he vist bastant perduts.
Per començar els nens s'havien d'observar els un als altres i dir si creien que eren més nens o més nenes. El resultat ha estat que les nenes apostaven per les nenes i els nens apostaven pels nens o es deixaven guiar pel que deia el del costat. La Carme i jo hem apuntat en dues columnes el que deia cadascú: 6 d'ells creien que hi havien més nens, i els altres 6 creien que hi havien més nenes.
Després ho hem comprovat, però els nens no ho han tingut gaire clar, i feien les deduccions a partir de si les columnes de noms que apuntavem eren més curtes o més llargues. Per acabar hem fet una altra estadística sobre colors que ha anat una mica millor.
He pogut comprovar com els nens d'aquestes edats no són capaços de quantificar realment elements més per la grandària que aquests mostren. He recordat les teories de Piaget dels xurros de plastelina i els gots d'aigua.

=)

No hay comentarios:

Publicar un comentario